Cinekid Festival, který je určený výhradně dětem, se bude konat v Amsterdamu - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Cinekid Festival, který je určený výhradně dětem, se bude konat v Amsterdamu

Bývalá plynárna Westergasfabriek v Amsterdamu bude od 13. do 26. října 2012 sloužit jako kulturní místo pro konání se každoročního filmového festivalu pro děti, který je znám jako Cinekid Festival - největší mezinárodní přehlídka filmu, televize a nových médií. Jak již jeho název napovídá, je výhradně určen pro děti ve věku od 4 do 14 let.
Festival, jehož první ročník se konal před více než dvacetipěti lety, se začal jako malý dětský filmový festival, který se rozrostl do organizace, která vyvíjí aktivity pro děti v oblasti filmu nejen v tomto období, ale i po celý rok. Tyto činnosti jsou prezentovány mimo festival, zatímco samotný Cinekid Festival nabízí filmy z celého světa a nabízí výběr z těch nejlepších televizních pořadů pro děti. Přes 50 000 dětí (a samozřejmě taky rodičů nebo mezinárodních hostů) tak mají možnost účastnit se promítání z více než 200 pořadů, zahrnující oblast: celovečerní filmy, dokumentární dětské filmy, krátké filmy, animace, televizní seriály, cross-media productions nebo interaktivní instalace. Hlavní část festivalu se koná v Amsterdamu, ostatní části ve městech po celém Nizozemsku. Vzhledem k tomu, že Cinekid Festival má výrazný mezinárodní charakter, poslední 4 dny festivalu jsou věnovány profesionálům. Akce se jmenuje Cinekid International a zahrnuje: Junior Film Market (koprodukční trh pro dětské filmy), Junior Television Market (koprodukční trh dětských televizních pořadů) a Cross Media Market (koprodukční trh nových dětských programů v mediální oblasti). Součástí festivalu jsou i nové mediální aktivity, pořádají se semináře (obsah, kvalita a nové trendy v oblasti dětských médií) a formální nebo i neformální setkání. Jeho hlavním cílem je stimulovat vizuální kulturu dětí, posílit tvůrčí účast dětí v médiích a jejich postavení ve vztahu k médiím. Laicky řečeno, zlepšit chuť filmů u dětí a dát jim nějaké zkušenosti v oblasti médií. Festival také pomáhá rozvoji vzdělávacích programů ve školách a knihovnách. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje