Ubytování v Amsterdamu
Amsterdam nabízí širokou nabídku ubytování od nejlevnějších hostelů až po pětihvězdičkové hotely. Ubytování v hostelu je vhodné pro mladé nenáročné návštěvníky a dostupné již od 20 €. Většinou jsou výborně situované v centru města. Nevýhodou je, že nemají žádná parkovací místa pro auta a nižší komfort. Co se týče hotelů, Amsterdam disponuje zhruba 350 hotely různých kategorií. Ubytování v hotelu je vhodné zejména pro rodiny s dětmi a starší návštěvníky. Oproti hostelům nabízejí hotely širší nabídku služeb, větší pohodlí a jsou dostupné zhruba od 70 – 100 €. Cena ubytování většinou zahrnuje snídani. V případě cestování autem je důležité u hotelů sledovat, zda zařízení disponuje vlastním parkovištěm a jaký je poplatek za parkování (jeho výše se liší podle lokality hotelu). Přístup personálu je vesměs kladný. Na pokojích, v lobby barech a restauracích hotelů platí zákaz kouření zavedený v Holandsku od července 2008. Díky různorodosti národností není problém ani se stravováním. Amsterdam nabízí velké množství rychlého stravování (fast foodů), ale i klasických restaurací.
Rezervace ubytování v Amsterdamu
Na stránce hotely.travel.cz si můžete vybrat z velmi široké nabídky hotelů, motelů, hostelů, apartmánů nebo penzionů B&B za nejlepší ceny na konkretní termín. U všech typů ubytování ihned vidíte aktuální dostupnost pro Vámi vybrané datum. Hotel si můžete okamžitě online zarezervovat a platbu u většiny ubytovacích zařízení provedete až na místě.
Stravování v Amsterdamu
Holandská kuchyně není tak specifická jako třeba francouzská, italská nebo mexická. Často zde můžete narazit na běžné jídlo jako jsou brambory, maso a zelenina, stejně tak všude potkáte indické, surinamské, turecké, italské nebo středozemní pokrmy. Snídaně a obědy zde bývají jednoduché jídla složená z pečiva, ovoce a mléčných výrobků. Večeře je většinou teplé jídlo podávané mezi 6. a 7. hodinou, v Nizozemsku je večeře hlavním jídlem dne. Mějte na paměti, že mnoho kuchyní v restauracích zavírá po 9. hodině. Za tradiční pokrm se dá považovat stamppot, což je již zmíněné maso s bramborami a zeleninou - suroviny jsou připravovány v samostatných nádobách a poté smíchány dohromady. Stamppot často obsahuje zelí, uzenou klobásu a slaninu. V Nizozemsku samozřejmě nesmíte zapomenout na vyhlášené sýry - např. gouda, edammer nebo alkmaar, které pocházejí ze stejnojmenných měst. Samotní Nizozemci sýr konzumují při každé příležitosti, především na pečivu. Stejně jako v Belgii, i zde jsou populární bramborové hranolky (zde podávané s různými přísadami). V Amsterdamu, stejně jako v celém Nizozemsku, si tedy každý rozhodně přijde na své a nebude ochuzen o pokrmy místní i světové kuchyně.