Filmy, televize a nová média určená výhradně jen pro děti... to je FESTIVAL CINEKID - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Filmy, televize a nová média určená výhradně jen pro děti... to je FESTIVAL CINEKID

Festival Cinekid je největší mezinárodní přehlídka filmu, televize a nových médií, které jsou určené dětem ve věku od 4 do 14 let. Začalo to jako malý dětský filmový festival a nyní se rozrostl do velké organizace, která vyvíjí aktivity pro děti v oblasti filmu, televize a nových médií v průběhu celého roku. Tyto činnosti jsou prezentovány spolu s festivalem, přičemž na samotném festivalu se budou promítat filmy z celého světa a výběr těch nejlepších televizních pořadů pro děti.

Hlavním cílem Cinekid festivalu je podpořit vizuální kulturu na děti a zvýšit tvůrčí účast dětí v médiích, s cílem posílit jejich postavení ve vztahu k médiím. Laicky řečeno, zlepšit chuť filmů u dětí a dát jim nějaké zkušenosti v oblasti médií.
Festival Cinekid se bude konat od 12. - do 21. října 2011. Hlavní část a centrální akce festivalu se sice soustřeďuje do Westergasfabriek (Amsterdam), ale mnohé jiné budou probíhat v dalších třiceti městech po celém Nizozemí. Festivalu se účastní přes 50.000 dětí a jejich rodičů, nemluvě o zahraničních hostech, kteří navštíví projekce více než 200 AV prací, jako jsou například hrané filmy, dokumentární filmy pro děti, krátké a animované filmy, TV seriály a filmy, různé multimediální produkce, interaktivní instalace, zařízení a také workshopy. Mezi festivalové aktivity stále patří populární MediaLab, kde se děti naučí vše o mediální produkci a nejnovější mediální technologii zábavnou a interaktivní formou.
Poslední čtyři dny festivalu jsou určeny asi 300 pečlivě vybraným profesionálům (odborníci, distributoři a
mezinárodní experti), kteří si v těchto dnech sdělují a vyměňují své informace pro inovaci na vývoj a výrobu nových médií pro děti. Jejích cílem je povzbudit a podpořit výrobu filmu, televize, cross medií a multi mediálních představení pro děti v mezinárodním měřítku. Cinekid pro profesionály rovněž vytváří možnosti pro filmaře k výměně myšlenek a hledá příležitosti pro propagaci a mezinárodní koprodukci.
Kontakt:
Cinekid - Film, Television and New Media Festival for Children
Stichting Cinekid
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Telefon: +31 (0)20 531 7890
Fax: +31 (0)20 531 7899
Email: info@cinekid.nl
www.cinekid.nl

 


 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje