Prozkoumejte Amsterdam zadarmo - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Prozkoumejte Amsterdam zadarmo

Amsterdam je úžasné město, které stojí za to alespoň jednou za život navštívit. Rádi byste letěli, ale bojíte se, že kromě nákladů na letenky a ubytování budete muset platit spoustu peněz za místní atrakce? Nemusíte, máme pro Vás několik tipů, kde za skvělou zábavu neutratíte ani euro!

Galerie

Slavné Van Goghovo muzeum jistě stojí za pozornost, ale většinu roku se zde budete mačkat v davu lidí a zaplatíte nemalé peníze. Současná umělecká scéna se koncentruje spíše v malých nezávislých galeriích, které jsou pro turisty mnohem dostupnější. Při Vašich cykloprojížďkách Amsterdamem dopuručujeme navštívit zejména Radar, galerii umění a architektury, galerii Fons Welters umístněou v bývalých průmyslových prostorách a plnou originálního a neokázalého umění, nebo KochxBos, což je vlastně obývací pokoj v domě v obytné čtvrti přeměněný na galerii, ve které najdete především barevná surrealistická díla. Všechny tři se nacházejí v klidné čtvrti Jordaan nebo její blízkosti a nejdete zde i spoustu dalších zajímavých galerií, ze kterých se Vám nebude chtít pryč.

Condomerie

Condomerie je první specializovaný obchod s kondomy na světě, Mekka latexového umění, která pomáhá udržet v bezpečí slavný "red-light district" už od roku 1987. Kde jinde taky takový obchod mohl vzniknout, než v tolerantním Amsterdamu. Obchod plný barev na jedné z nejstarších ulic v Amsterdamu, Warmoesstraat, nabízí obrovský výběr těchto "pomůcek" v nejrůznějších velikostech i roztodivných tvarech - můžete zde koupit ručně barvený kondom ve tvaru kuřete, žáby nebo třeba Big Benu. Najdete zde i malé muzeum kondomů. Dnes je už poněkud těžké si to představit, ale v tehdejší době šlo o opravdový průlom a překročení společenských tabu kolem pohlavních nemocí. Condomerii najdete na adrese Warmoesstraat 141, internetové stránky jsou condomerie.com. Otevřeno je od pondělí do soboty od 11:00 do 18:00 a v neděli od 13:00 do 17:00.

Filmové muzeum EYE 

Zatímco na dočasné výstavy v tomto muzeum se platí vstupné, v suterénu si návštěvníci mohou zdarma užít stálou exhibici. Panoramatická místnost Vás obklopí asi stovka různých filmových scén a klipů, které jsou promítány na zeď o mohou se prohlížet přes sedm ovládacích panelů. Asi nejoblíbenější hračkou jsou zde jakési malé futuristicky vzhlížející kabiny s malou sedačkou, ve kterých můžete sledovat filmy. Stojí za to prozkoumat taky budovu samotnou s dramatickým vzhledem plným ostrých nepravidelných hran. Z místního baru a restaurace se Vám naskytne neopakovatelný výhled přes zátoku IJ až na Amsterdamské hlavní nádraží. Muzeum najdete na adrese IJ promenade 1, webové stránky: eyefilm.nl. Suterén je otevřen každý den od 10:00 do 18:00.

Výlet na lodi zdarma

Jistě dobře víte, že každé město vypadá z vodní hladiny úplně jinak, ať už jde o New York, Chicago, Prahu, Paříž nebo třeba Londýn. V Amsterdamu máte možnost vybrat si z široké nabídky projížděk, ale za všechny většinou utratíte i více než 10 EUR. Naštěstí je tu ještě jedna možnost - trajekty zdarma přes zátoku IJ. Doporučujeme tento výlet spojit s projížďkou na kole po krásném venkově. Trajekty jezdí každých pár minut a nastoupit můžete hned za hlavním vlakovým nádražím.

 

Kompletní přehled skvělých poznávacích zájezdů a eurovíkendů do Amsterdamu od renomovaných CK za nejlepší ceny najdete zde >>. Pokud lchcete Amsterdam prozkoumat na vlastní pěst, navštivte stránky hotely.travel.cz a letenky.travel.cz, kde najdete obrovský výběr hotelů a letenek za skvělé ceny!

 

další
 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje