5 Days Off v Amsterdamu je svátkem pro všechny příznivce elektronické hudby - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

5 Days Off v Amsterdamu je svátkem pro všechny příznivce elektronické hudby

V Nizozemsku jsou nejznámější tři festivaly elektronické taneční muziky. Jsou to Dance Valley, Awakenings a 5 Days Off. A právě posledně jmenovaný, na kterém se představí strhující průřez nejnovější elektronické hudby, se bude konat ve dnech 7. až 11. března 2012 v Amsterdamu. Původně byl jen jedním z mnoha vnitřních tanečních akcí, ale postupem času se festival 5 Days Off (5 dní volna) stal jedním z nejstarších amsterdamských výročních hudebních akcí. Ty zahrnují nejen hudbu, kulturní akce, živá vystoupení a představení, ale především je zaměřen na jiné mediální obory, které představují experimentální filmy, elektronická hudební videa a umělecké instalace.
Na dvanáctém ročníku festivalu 5 Days Off vystoupí řada mezinárodních umělců a talentů v oblasti zejména elektronické hudby, umění a mediálního umění. Například Jeff Mills, Hudson Mohawke, Sleigh Bells, Kutmah, SBTRKT, Tobias, Ryan Elliott, Steffi, Tama Sumo, WhoMadeWho, Applescal, Krampfhaft, Jameszoo, nebo Presk. A jelikož již před léty 5 Days Off odrostl kapacitě klubu Melkweg (www.melkweg.nl), od roku 2004 hostuje také v klubu Paradiso (www.paradiso.nl) a navíc pořadatelé pronajímají Media Art Institut, kvůli jeho dennímu, doprovodnému, multimediálnímu programu. Své sídlo má také v centru Amsterdamu, v zábavné oblasti náměstí Leidseplein. Díky průměrné návštěvnosti kolem 25 000 lidí, dělí se spolu s několika málo dalšími festivaly o neoficiální titul "největší techno halovka Evropy". 5 Days Off prostě budí sympatie a baví snad úplně každého, kdo kombinuje alternativu pop, techno, house, trance, drum'n'bass, minimal, break-beat, funk, disco, či electro. Proto pořadatelé naprosto ignorují stylové hranice, zvou umělce o jejichž kvalitách jsou přesvědčeni a narůstající popularita festivalu je tím nejlepším potvrzením dobrého vkusu a nápadů. Už na první akci ukázali, co v nich je, když přivezli "jen" pět DJ. Byli to Laurent Garnier, Miss Kittin, Reprazent (Roni Size), Jazzanova a Plaid. Co dodat, snad jen... dokonalé.

Akce:
5 Days Off - Electronic Music & Art Festival
Datum:
Středa 7. března 2012 - neděle 11. března 2012
Umístění:
Paradiso, Melkweg, De Balie
Více informací a detaily programu naleznete na www.5daysoff.nl.

 


 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje