The Pink Film Days 2012 (Roze Filmdagen) se opět po roce bude konat v Amsterdamu - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

The Pink Film Days 2012 (Roze Filmdagen) se opět po roce bude konat v Amsterdamu

Amsterdam je kulturní tolerantní město, které zastřešuje pochopení různých komunit. Vždy zde byla šťastně přijata většina institucí, událostí, či festivalů související s gay a lesbickou komunitou. To je pravděpodobně důvod, proč se Roze Filmdagen nebo Pink Films Days staly trvalým příkladem kvetoucí pravdivosti, které se tak daří v Amsterdamu.
The Pink Film Days je gay a lesbický filmový festival, jehož 15. ročník se bude konat od 15. do 25. března 2012 v kině Ketelhuis. Festival nabízí výběr stodvaceti projekcí z třicetidvou zemí světa vysoce kvalitních a rozmanitých hraných, dokumentárních a krátkých filmů, které chybějí v pravidelné filmové nabídce. Výběr je větší než kdy jindy. Tímto způsobem tak festival předkládá jasný přehled o tom, co se děje po celém světě na gay a lesbické scéně. Také nám nabídne řadu představení, které nikdy předtím nebyly uvedeny v Nizozemsku. Drtivá většina projekcí obsahuje titulky, nebo mluvený text v angličtině, jazyk každého screeningu je uveden v programu. Hlavním cílem tohoto unikátního festivalu je nejen společenská událost, ale i možnost vysílat inspirující filmy, které lákají diváky k přemýšlení a diskusi. Také se snaží zdůrazňit všechny aspekty kvality gay kina pro širokou veřejnost. Letošní rok se zaměří také na několik témat, zejména na náboženství. Jeden z filmů, které budou promítány, je premiéra hodně očekávané holandského dokumentárního filmu "Jsem homosexuál a muslim" (dokument o homosexuálních mužích v Maroku). Nutno podotknout, že festival si získal vynikající pověst mezi jeho návštěvníky,stejně jako mezi tvůrci i v zahraničí. Kino Ketelhuis se po dobu konání festivalu výhradně zaměřuje jen na promítání "růžového kina". Chcete-li se dozvědět více o letošním programu, vše naleznete na www.rozefilmdagen.nl / programovatelné.

Adresa:
Cinema Ketelhuis
Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4,
1014 DB, Amsterodam
Tel.: +31 (0) 20 684 00 90
 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje