Amsterdam bude hostit vánoční kulturní akci Concertgebouw Christmas Matinée - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Amsterdam bude hostit vánoční kulturní akci Concertgebouw Christmas Matinée

Blíží se Vánoce a tak se i Nizozemsko dostává do slavnostní nálady. Po celém Amsterdamu se rozezní
klasická hudba, orchestry a pěvecké sbory budou zpívat v kostelích a halách zámků. Posvátné chodby
kostelů a koncertní sály budou plné překvapení. Vánoce ožijí formou klasických, ale i sborových koncertů,
nutno říci, že to nebudou tiché noci. Ale jedna z těch více intimních show se odehraje 25. prosince 2012. Je všeobecně známá jako Concertgebouw Christmas Matinée (matinée, francouzsky dopoledne) a jak už ze samotného názvu vyplývá, konat se bude v Concertgebouw, což je budova s několika koncertními sály, nacházející se v ulici Van Baerlestraat (mezi Vondel Bridge a Roelof Hartplein na jihu Amsterdamu). Budova je domovem Royal Concertgebouw Orchestra a vlastně se skládá ze tří koncertních sálů: Velké síni, Malého sálu a Zrcadlového sálu.
Concertgebouw Christmas Matinée je kulturní akce konaná se dopoledne, která zahrnuje významné klasické hudební události probíhající v průběhu svátečního období. Proto každý rok na Štědrý den Amsterdam slaví tradiční vánoční matiné. Tento rok se můžeme těšit na lotyšského dirigenta a vedoucího orchestru jménem Marisse Ivars Georgs Jansons, syna dirigenta Jansonse Arvīdse. Program obsahuje například Kodályho maďarský žalm nebo Beethovenovu Devátou symfonii. Představí se vám v jednom ze dvou sálů (2 037 a 470 míst), každý s pohádkovým systémem akustického zvuku. Concertgebouw Amsterdam je totiž jedním z nejuznávanějších světových koncertních sálů, uznávaný pro svou vynikající akustiku. Roční návštěvnost této impozantní budovy se odhaduje na více než 800 000 návštěvníků a může se také pochlubit druhým nejvyšším rekordem v návštěvnosti svého druhu. K dispozici je také kavárna, kde při dobré kávičce můžete využít bezplatného Wi-Fi připojení na internet nebo restaurace, skvělé místo, kam jít a dát si občerstvení nebo oběd před začátkem koncertu. Mějte také na paměti, že vaše vstupenka zahrnuje zdarma nealkoholické nápoje, takže si užijte popíjení. Pokud však chcete být opravdu elegantní a užít si sklenku šampaňského, pak si budete muset připlatit.

Místo konání:
Concertgebouw
Concertgebouwplein 2-6
1071 LN Amsterdam
* Tel: +31 (0) 20 6718345

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje