Nezapomeňte při návštěvě Amsterdamu navštívit také trh s uměním Art Market on the Spui - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Nezapomeňte při návštěvě Amsterdamu navštívit také trh s uměním Art Market on the Spui

Návštěva žádného města by nebyla kompletní bez návštěvy místních "bleších trhů". Amsterdam jich má
mnoho - většina z nich je otevřených 6 dní v týdnu, některé jsou týdenní a jiné jsou jen občas. Velmi zajímavý trh je však ten s uměním, který nejen nabízí, ale i prodává práce více než šedesáti umělců jak z Nizozemí, tak i ze zahraničí. Je otevřený každou neděli od března do prosince, koná se na náměstí Spui a je všeobecně známý jako Art Market on the Spui.
Tento trh s uměním je nejlepším místem v zemi, kde pod širým nebem můžete obdivovat každou neděli práci pětadvaceti neustále se střídajících profesionálních umělců, kteří vám za přijatelné ceny (bez zapojení galerií) nabízejí ke koupi svá díla. Všichni jsou členy nadace SAIA (Amsterdam International Artists Foundation). Očekávat zde tak můžete kresby, malby, grafiky, plastiky, originální tisky a malé olejomalby, stejně jako sochy, keramiku a šperky. Většina z vystavených děl jsou populární, dekorativní a barevné kousky. Tento umělecký trh je skvělým místem k získání jedinečného suvenýru, místem, kde můžete obdivovat moderní umění anebo šance přímo mluvit s umělci samotnými. Trh se často koná za doprovodu živé hudby, kde nechybí hudebníci s harfou nebo kytarou. Nachází se v malebném centru Amsterdamu, mezi Spuistraat a Rokin, přímo na ulici mezi Begijnhof a městským historickým muzeem, asi 5 minut chůze od náměstí Dam. Otevřeno je každou neděli od 10.00 do 18.00 hod. Jako na každém trhu v kterékoli zemi: dejte si pozor na kapesní zloděje. Takže pokud si chcete domů přinést nějaké cenově dostupné holandské umění, toto je vaše šance.

Místo konání:
* Spui Plein, 1012 WZ Amsterdam
Website:
* http://www.artplein-spui.nl

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje