Kreativní a inovativní umění, takové je součástí Amsterdam Fringe Festivalu - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Kreativní a inovativní umění, takové je součástí Amsterdam Fringe Festivalu

V současné době po celém světě existuje více než 150 Fringe festivalů. Fringe doslova znamená "na okraji". Fringe Festival Amsterdam, který se bude konat od 30. srpna do 9. září 2012, byl založen podle vzoru již slavných a úspěšných Fringe festivalů, které existují např. v Edinburghu, Adelaide, New Yorku, Praze nebo Dillí.
Fringe festival Amsterdam se specializuje na produkci, která se pohybuje (a někdy i přesahuje) klasické
vystoupení a představení, které se konají na tradičním holandském festivalu Nederlands Theatre Festival. Vznikl před šesti roky, jako reakce na oficiální divadelní výběr poroty. Proto Amsterdam Fringe Festival, který se pohybuje na pokraji reality, nabízí dobrodružnou kombinaci divadelní anarchie a tvůrčí exploze. Nabízí stimulující prostředí pro umělce, kde je prostor pro tvůrčí setkání a podněty umělecké inovace bez poroty. Fringe chce vyzvat veřejnost, aby se připojila k zúčastněných umělcům k tomuto dobrodružství. Prezentace a vystoupení, které se odlišují tím, že jdou "proti srsti", jsou syrové, politické nebo prostě jsou jen "na špici", jsou vítány. Myšlenka festivalu je taková, že Nizozemsko potřebuje otevřený a necenzurovaný festival, který se otevírá domácímu, ale i mezinárodnímu publiku a tím také apeluje i na umělce. Od jiných divadelních festivalů se liší prostřednictvím otevřené a svobodné registrace a v jeho neformálním kontextu. Fringe Festival se zaměřuje na tanec, multi média, živé umění, divadlo a hudební divadlo. Více než 80 různých představení se bude konat na třicetitřech různých místech po celém městě - v kinech, na náměstích, v ulicích, pod mosty, na balkonech, na autobusových zastávkách nebo třeba i na vozidlech. Fringe tak nabídne podnětné prostředí pro umělce s prostorem pro jednání a uměleckou inovaci. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje