Místní umělci mohou předvést svá díla v Amsterdamu na Modern Art Market Thorbeckeplein - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Místní umělci mohou předvést svá díla v Amsterdamu na Modern Art Market Thorbeckeplein

Amsterdam je velmi hrdý na to, že v současné době nabízí na území města 12 denních venkovních trhů pro všechny chutě. Počínaje těmi blešími, květinovými, knižními, organickými a konče třeba starožitnými trhy. Zahrnuty zde jsou i některé specifické trhy, které zůstávají otevřené jen v určité dny v roce nebo ty otevřené jen pouze dva dny v týdnu. Většina z nich jsou ale otevřeny celoročně, ať prší nebo svítí sluníčko. Nicméně, nejvýznamnější umělecké trhy ve městě Amsterdam tvoří Spui trh a tím druhým je právě Modern Art Market Thorbeckeplein, který se nachází v Thorbeckeplein (mezi Rembrandtplein a Herengracht). Na tento trh je umožňen vstup pouze v neděli od poloviny března až do 28. října 2012 a to v době od 10.30 hod až do 18.00 hod.
Trh Modern Art Market Thorbeckeplein se rozrostl do trhu s uměním s obrovskou popularitou i mimo
Nizozemsko. Své práce v moderním a abstraktním stylu zde představuje průměrně přes 30 vizuálních
profesionálních umělců, kteří se pokaždé střídají. Vzhledem k tomu, že nezastupují žádné galerie a nemají své agenty, jsou jejich nejen obrazy, ale i litografie, textil a další díla k dispozici za velmi přijatelné ceny. Navíc zde máte možnost přímé komunikace s nimi, takže lze snadno získat k dobrému nákupu i několik "uměleckých detailů". Otevřený kontakt mezi umělci a návštěvníky tak často vytváří inspirativní momenty. Smích, obdiv a jiné emoce, to jsou jen některé z přímých reakcí, které také tvoří nezbytnou životní sílu pro účastníky trhů. Velmi často zde bývají také přítomni malíři portrétů, takže není problém využít této šance a nechat se přímo zvěčnit na plátno. Návštěva těchto trhů všeobecně je jedním z nejlepších způsobů, jak se naučit místní kulturu. Trhy jsou zde velmi živé a pestré, jejich atmosféra je docela obvyklá. Výtvory jsou však bezesporu neobvyklé a to je přesně to, co vás nejvíce přitahuje. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje