Největší party v Amsterdamu zažijete v předvečer královniných narozenin - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Největší party v Amsterdamu zažijete v předvečer královniných narozenin

Lidé míří do Amsterdamu z různých důvodů - jedny zajímá historie a památky, druhé zas pulzující velkoměsto a noční zábava. Pro tu druhou skupinu máme tip na skutečně nezapomenutelné noční dobrodružství. Je jím oslava narozenin holandské královny Beatrix v noci z 29. na 30. dubna.

Beatrix udělala pro amsterdamský noční život opravdu mnoho. Její skutečné datum narození je totiž 31. ledna, aby se však Nizozemci mohli z jejího výročí radovat v ulicích bez toho, aby chytili chřipku, přesunula oficiální oslavu svých narozenin na 30. dubna - den, kdy slaví narozeniny její matka, bývalá královna Juliana. A tak se každý rok 29. dubna na večer v ulicích a barech houfují oddaní poddaní a za hojné podpory alkoholu se radují z královnina jubilea. Oslavy trvají celou noc a následující den - to už je však atmosféra ve městě umírněnější. Lidé se věnují spíš jídlu a decentnímu popíjení na trzích, uspořádaných speciálně pro tuto příležitost.

Většina účastníků oslav je oblečena v oranžovém oblečení a bary, hospody a ulice jsou vyzdobeny oranžovými stuhami a transparenty. Oranžová barva je totiž  symbolem holandské monarchie a i sídlo královny nese název Oranžový dům. Takže jestli se i vy chcete opít na počest nizozemské královny, nezapomeňte si s sebou vzít oranžové tričko.


 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje