Tipy na amsterdamskou kulturu zdarma - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Tipy na amsterdamskou kulturu zdarma

Vstup do muzeí, divadel nebo galerií většinou nebývá zadarmo, každý turista musí za objevování nových kultur platit. V Amsterdamu však najdete několik velice zajímavých kulturních zařízení, kde po vás nebudou chtít ani cent. Na první z nich narazíte hned po příletu na letiště Schiphol, kde svojí pobočku provozuje Rijksmuseum - slavné amsterdamské historické muzeum. Výstavní prostor se nachází v prostoru za pasovou kontrolou, takže slouží výhradně pasažérům, kteří si chtějí na letišti ukrátit dlouhou chvíli. Můžete si zde prohlédnout malou ukázku toho, co uvidíte v Rijksmuseum v centru města za peníze. Součástí letištní výstavy je několik obrazů z dílny slavných holandských mistrů, současníků Rembrandta van Rijna.

Pokud chcete za návštěvy muzeí a galerií skutečně ušetřit, vyražte do Amsterdamu 11. a 12. září. V tyto dny Nizozemci slaví Den památek a vstup do všech kulturních zařízení je zdarma. Během turistické a kulturní sezony od října do června můžete zajít do koncertní síně Concertgebouw na třicetiminutový koncert. Často jde o odpolední zkoušku světoznámého souboru, který se připravuje na večerní představení.

Asi ne všichni ví, že po amsterdamských kanálech se můžete projet zdarma. Z centra města jsou vypravovány lodě do severního Amsterdamu, a i když plavba trvá pouze necelých pět minut, stojí to za to. Diamantové domy v ulici Nieuwe Uilenburgerstraat rovněž nabízejí exkurze zdarma. Ve firmách Gassan Diamonds nebo Coster Diamonds vás provedou diamantovými dílnami, kde ze surových diamantů vznikají broušené skvosty do prstenů či náhrdelníků.


 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje