Poznejte skrytou krásu luxusních soukromých zahrad při Open Garden Days v Amsterdamu - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Poznejte skrytou krásu luxusních soukromých zahrad při Open Garden Days v Amsterdamu

Amsterdamský pás kanálů sestávající ze 3 hlavních (Herengracht, Keizersgracht a Prinsengracht) paralelně vedle sebe vytváří půl kruh kolem centra města. Pochází z období mezi lety 1612 - 1682. Právě tehdy byl Amsterdam nejbohatším městem na světě. Proto není divu, že zde bylo postaveno mnoho luxusních domů, které se staly domovem bohatých obchodníků. A kde jinde by relaxovali a užívali si svého vlastního klidu od hlasitého a špinavého města, než ve svých romantických zahradách. To ale znamenalo, že zahrada musela být svěží a bohatá, osázená vzácnými dřevinami z dálek a exotickými květinami. Proto se uvnitř každého bloku domů nachází obrovský prostor zahrady s velkými starými stromy, květinami, někdy i rybníky a dokonce i zahradními domky. Některé z těchto stromů jsou více než sto let staré a jsou dnes registrovány a chráněny jako památky. Tato velká zelená plocha je pro návštěvníka běžně nepřístupná.
Jen málo z těchto zahrad je přístupných pro veřejnost. Jinak tomu bude od 15. do 17. června 2012. V tomto období budete mít jedinečnou možnost učinit krok do zcela jiného světa, kde vás přivítá oáza nečinnosti a nádherné zeleně. V rámci akce Open Garden Days budete moci odhalit některá z městských nejlépe střežených krásných tajemství, která se skrývají za mohutnými fasádami domů: zahrady. Tato událost existuje již dvacet let a každý rok je organizována kolem určitého tématu. V letošním roce to budou "Carriage house" a zahradní domky. Celý výtěžek z této akce půjde na dobrou věc, obvykle to je obnova některé veřejné zahrady. Pokud se tedy v červnu nacházíte v Nizozemsku, nenechte si ujít příležitost poznat milé lidí, kteří žijí podél kanálu v Amsterdam, ale hlavně vidět krásné zahrady navržené renomovanými architekty, jejichž klid a mír jsou ve velkém kontrastu k rušnému městu. Určitě stojí za návštěvu!!!

Název akce: Open Garden Days Amsterdam
Doba konání: třetí víkend v červnu každý rok, letos 15. - 17. června 2012
Načasování: pátek až neděle od 10:00 hod do 17:00 hod
Dějiště: mění se každý rok, nicméně zahrada muzea van Loon je jednou z prezentovaných zahrad
Cena vstupenky: € 15
Poznámka: Bohužel většina zahrad není přístupná pro vozíčkáře, psi a kočárky nejsou povoleny

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje