Jeden z největších Gay Pride Parade na světě je právě ten v Amsterdamu - Aktuálně o Amsterdamu | Co se děje v Amsterdamu

amsterdam-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Jeden z největších Gay Pride Parade na světě je právě ten v Amsterdamu

Amsterdam Gay Pride je jedním z nejlepších a nejvíce zábavných na celém světě. Je také jednou z
největších veřejných událostí konaných se v Nizozemsku. S chloubou je organizován již od roku 1996. Tento každoroční gay festival, který se pořádá v centru Amsterdamu, se organizuje vždy v první srpnový víkend. Letošní rok sice již začal 28. července, ale všechny významné události se budou konat ve dnech od 3. - 5. srpna 2012. Tak jako každý rok se tento víkend zcela jistě stane jedním z nejvíce frekventovaných víkendů v roce v Amsterdamu.
Akce Amsterdam Gay Pride 2012 se skládají z různých kulturních, společenských a sportovních aktivit. Ty se organizují přímo na ulicích, náměstích nebo v blízkém okolí. Během festivalu je organizováno také mnoho koncertů, jako například ty na Rembrandtplein (Rembrandt Square), což je hlavní náměstí v centru města. Vrcholem festivalu je však tradiční velkolepá přehlídka lodí po městských kanálech... Canal Parade, který se bude konat v sobotu 4. srpna 2012 od 14:00 do 18:00. Cílem přehlídky je ukázat, jak široká a různorodá je homosexuální komunita v Nizozemí. Lodě se shromažďují v Westerdok a popluje se přes Prinsengracht - Amstel - Zwanenburgwal - Oudeschans. Trasa končí v Oosterdoku. Na této přehlídce můžete spatřit více než 100 lodí. Návštěvníci, kteří navštíví Amsterdam autem, zaregistrují i jeho symbolický význam. Parkovací automaty v oblastech, kde se konají různé akce, vám vydají růžové lístky. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Haarlem

Aktualizováno 13/03/2016 00:54skoro jasnoskoro jasno1 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje